Як Тамара Абрамова у Війтівцях навчає виготовляти обереги для воїнів ЗСУ

Через повномасштабну війну сім'я Тамари Абрамової із Запорізької області приїхала до села Війтівці на Вінниччині. Жінка одразу облаштувала стару хату й оселилася туди з рідними – донькою та онуками. 

Як виявилося, половину свого життя Тамара Петрівна пропрацювала в таборах відпочинку для дітей. Тож захотіла віддячити громаді за гостинність і запропонувала навчати творчості місцевих дітлахів. 

Тоді Тамара Петрівна перейшла на українську мову й почала давати майстер-класи з виготовлення ляльки-мотанки – оберега для воїнів ЗСУ.

 

 

null

До «подорожниці», «кубишки» або «україночки» захисникам вкладають молитву та листівку, створену дитячими руками. Наші військові вже отримали понад 400 таких іграшок.

 

 

«Я не можу сидіти, склавши руки. Ми готуємо обереги для захисників, щоб підтримувати їх та наближати країну до перемоги!» – каже пані Тамара.

null

Окрім того, до виготовлення «фронтових» іграшок активно долучаються й дорослі. Нещодавно для колективу Центру активності громадян Війтівців мисткиня провела майстер-клас із виготовлення сонячного коня, який у давнину приносив козакам удачу в бою.

Центри активності громадян створені за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що реалізується Фондом Східна Європа в партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України та фінансується Швейцарією.